Copilul meu este mai rotunjor... îl primiți?

 

        Copilul meu este mai rotunjor, oare nu se va simți complexat? Oare nu va fi demotivat? Există vreo șansă să nu îmi vină acasă frustrat după ședința de alergare? Dacă aveți aceste temeri înseamnă că vă iubiți necondiționat copilul, exact așa cum este firesc. Cel mai probabil tipul somatic predominant acum al copilului dumneavoastră este endomorf. Am să vă scriu în cele ce urmează ce înseamnă acest tip, dar înainte de asta vreau să vă spun că știu cum să îndrum un astfel de copil, deci da, îl primesc și nu, nu se va simți complexat, nici demotivat, așadar nu văd de ce ar veni acasă frustrat.

        Tipul somatic endomorf se caracterizează ca având un sistem nervos simpatic cu activitate scăzută și o producție a glandei tiroidei la fel, tot scăzută. Tipul endomorf are un corp rotund și moale, țesutul adipos fiind voluminos, predispus mereu la îngrășare, oasele sale sunt groase, în special în partea inferioară a corpului, având o talie lată. Crește rapid în greutate, în special prin acumulare de grăsimi, dar prin antrenament își poate crește ușor și masa musculară, lucru mai dificil de observat, deoarece stratul de grăsime acoperă mușchii.

        O persoană la care tipul somatic predominant este endomorf trebuie să mănânce multe mese pe zi, desigur toate mici, să facă exerciții cardio cu creșteri de ritm și cu scurtarea pauzelor (desigur în timp), să antreneze grupele musculare de mai multe ori pe saptămână lucrând seturi descrescătoare, superserii și circuite. 

        Dacă consideri că sunt persoana potrivită pentru copilul tău, înscrie-l într-una din grupele mele: aici! Abia aștept să îți cunosc copilul!